با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
جنگل راش در روستای سنگده، یکی از با ارزشترین درختهای منطقه هیرکانی از توابع سوادکوه است
جنگل راش در روستای سنگده، یکی از با ارزشترین درختهای منطقه هیرکانی،دامنه جنگلی قله خرونرو از توابع سوادکوه است.
چوب راش را که در جنگلهای ایران فراوان یافت میشود در موارد مختلف از جمله برای ساختمان، منازل روستایی و ساخت بسیاری چیزهای دیگر استفاده میکنند.
درخت راش در جلگه تقریبا نایاب است، اما در جنگل راش و در بلندیهای کوهستانها فراوان است. در گیلان و مازندران در ارتفاع بیش از دو هزار متر از سطح دریا جنگلهای خالص آن یافت میشود. راش درختی است سایهپسند و از این رو شاخ و برگ فراوانی دارد.
نهال جوان آن از سرمای شدید زود آسیب میبیند و بهویژه سرمای بهاره برگهای آن را نابود میکند، گرمای زیاد نیز برای آن زیانبخش است. در نقاط سرد خوب رشد نمیکند، ولی در جاهای گرم تا اندازهای بهتر جست میدهد. درخت راش دارای ریشههای سطحی است و برای جنگلهای خاکهای کم ضخامت و آهکی مناسب است.
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش گفت: پدافند هوایی با امواج رادار خود و شبکه های جمع آوری اطلاعات در 3700 نقطه از کشور حضور دارد ولی این امر برای مردم محسوس نیست.
امیر سرتیپ دوم ابوالفضل سپهری راد، معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش بعدازظهر شنبه در بازدید از پدافندهوایی شهید علایی گناباد در جمع خبرنگاران گفت: آمادگی مجموعه پدافند هوایی کشور در حوزه هوافضا در همه جای کشور وجود دارد اما بنا به مقتضیات زمان و با توجه به تحلیل هاو تهدیدی که انجام شده حضورش در غرب و جنوب کشور پررنگ تر شده است.
ناوگروه چهل و نهم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن سبلان و ناو لجستیک بندرعباس جهت شرکت در رزمایش مشترک کشورهای حاشیه اقیانوس هند، به بنگلادش رسید.
به گزارش روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش با اعلام ین خبر و با اشاره به حضور ناوگروه ایرانی در جنوب شرق آسیا جهت شرکت در رزمایش امداد و نجات، اظهار داشت: هم اکنون دو ناو نیروی دریایی ارتش یعنی ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «سبلان» و ناو لجستیک «بندرعباس» در لنگرگاه کشور بنگلادش هستند تا در رزمایش بزرگ امداد و نجات مشترک کشورهای حاشیه اقیانوس هند شرکت کنند.
در حالی که بیشتر نقاط کیهان رمزآلود و بکر باقی مانده اند، حقیقت این جمله برایمان بسیار آشکار است: فضا بزرگ است، بسیار بزرگ… برای تعیین کمیت گستره ی کیهان، اخترشناسان معمولا به پدیده هایی اشاره می کنند که چند سال معین ِ نوری از ما دور هستند. اما این واقعا به چه معنی است؟
اتحادیه ی جهانی ستاره شناسی سال نوری را فاصله ای می داند که نور در ۳۶۵٫۲۵ روز طی می کند
برخلاف آنچه به نظر می رسد؛ “سال نوری” واحد اندازه گیری فاصله است، نه زمان و فاصله ای است که نور در یک سال در فضا طی می کند. به طور دقیق تر، اتحادیه ی جهانی ستاره شناسی سال نوری را فاصله ای می داند که نور در ۳۶۵٫۲۵ روز طی می کند. به زبان مشابه، می توان ۶۰ مایل را در واحد اتومبیل-ساعت ( فاصله ای که یک اتومبیل در یک ساعت و در بزرگ راه طی می کند) بیان کرد. در واقع ما در در طول روز برای بیان فاصله از معیار زمان استفاده می کنیم. به عنوان مثال، “ده دقیقه مانده تا برسم” و …
نور با سرعت ۲۹۹۷۹۲ کیلومتر بر ثانیه حرکت می کند. فاصله ی ما تا نزدیک ترین ستاره ۴٫۳ سال نوری یا ۴۰٫۷ تریلیون کیلومتر است. اولین اشارات به سال نوری به سال ۱۸۳۸ و به دانشمند آلمانی به نام فریدریش بسل بر می گردد. او فاصله ی ما تا ستاره ای به نام “ماکیان ۶۱” را اندازه گرفت و اندازه ی آن ۶۶۰ هزار برابر بزرگتر از شعاع مداری زمین بود. او به این تنیجه رسید که نور در عرض ده سال می تواند به این ستاره برسد، اما علاقه ی خاصی در به کار بردن واژه ی “سال نوری” نداشت.( به این دلیل که در آن مقطع هنوز مشخص نشده بود که سرعت نور عنصری بنیادی در طبیعت است). در سال ۱۸۵۱، این واژه برای نخستین بار در آلمان و نشریۀ نجومی Lichtjare، ظاهر شد. بعدها اخترشناسان این واژه را به کار بردند و امروزه “سال نوری” حتی در متون علمی نیز واژه ای آشنا به حساب می آید.
امیر سرتیپ دوم شاهین تقی خانی، سخنگوی ارتش از از خرید و واگذاری 200 کانکس مسکونی توسط ارتش به مردم زلزله زده خبر داد.
به گزارش روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر تقی خانی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی ارتش گفت: علاوه بر استمرار عملیات امدادرسانی در حوزه های پزشکی، بهداشتی و مهندسی در مناطق زلزله زده توسط یکان های ارتش؛ تعداد 200 دستگاه کانکس مسکونی توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران خریداری و به مردم شریف منطقه سرپل ذهاب اهدا گردید.
چرا شیعیان پس از سلام نماز سه بار«الله اکبر» می گویند؟
چرا شیعیان پس از سلام نماز سه بار«الله اکبر» می گویند؟
دلیل این عمل شیعیان سیره عملی پیامبر و اهل بیت او (علیهم السّلام) و همچنین توصیه آن بزرگواران بر انجام این عمل می باشد.
در خصوص سیره پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که وقتی پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم، مکّه را فتح نمود، نماز جماعت ظهر را با اصحابش در کنار حجرالاسود اقامه کرد و آن گاه که سلام نماز را داد دست ها را بلند کرد و سه مرتبه تکبیر گفته و دعایی را نیز قرائت نمودند سپس به اصحاب خود توصیه نمودند این عمل را انجام داده و ترک ننمایند.[1]
در خصوص سیره ائمّه اطهار علیه السّلام نیز در حدیثی از صفوان بن مهران نقل شده امام صادق علیه السّلام بعد از نمازشان دستان خود را بالا می آوردند.[2]
گذشته از این که در روایات متعددی که از معصومین علیهم السلام نقل گردیده آن بزرگواران توصیه به این عمل می نمودند به عنوان نمونه امام باقر علیه السّلام در حدیثی چنین توصیه نموده اند:عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع قَالَ إِذَا سَلَّمْتَ فَارْفَعْ یَدَیْکَ بِالتَّکْبِیرِ ثَلَاثاً»[3]؛« هرگاه سلام نمازت را دادی دستان خود را سه بار به همراه گفتن تکبیر بالا بیاور»